Muut palvelut

Fasciakäsittely

Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Heti ihon alla on pinnallinen kalvo (superficial fascia), joka liikkuu tiiviisti ihon mukana. Seuraavana siitä tulee syvä kalvo (deep fascia), jonka puolestaan kuuluu liikkua pinnallista kalvoa vasten. Pinnallisen ja syvän kalvon välisen liikkeen loppuminen aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat esiintyä kipuna tai huonona liikkuvuutena. Fascioiden tiukentuessa ja kalvojen välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy, ja nivelen toiminta rajoittuu. Perintötekijät, ravinto, elinympäristö yms. muovaavat kalvoja ja aiheuttavat niihin kiristyksiä ja lukkiumia, mitkä vaikuttavat koko kehon toimintaan.
Fasciatekniikat eroavat paljon klassisen hieronnan tekniikoista. Fascia- käsittely on hellävaraista venytyshierontatyyppistä käsittelyä, jossa paineen ja venytyksen aiheuttama kudosstimulaatio edistää paranemista ja mekaanisesti rikkoo kiinnikkeitä. Fascia-käsittelyllä pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkuvuuteen. Käsittelyssä käytetään myös paljon asiakkaan omaa aktiivista liikettä apuna.

Fysioterapia JFL Joensuussa

Akupunktio

Akupunktio poistaa kipua sekä paikallisesti että yleisesti, nostaa kipukynnystä ja rentouttaa. Akupunktion vaikutus perustuu siihen, että akupunktiopisteitä ärsytetään neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Neulottamisessa käytetään myös ns. triggeripisteitä eli kipualueella sijaitsevia kipupisteitä. Akupunktion tehoa voidaan tarvittaessa lisätä johtamalla neuloihin sähköä. Akupunktiopisteet ja neulojen määrä valitaan jokaiselle hoidettavalle yksilöllisesti.
Hoidon kohteena ovat mm.

  • 
niska- ja hartialihasten jännityskivut
- migreeni ja jännityspäänsärky
  • olkapäävaivat ja jäätynyt olkapää
  • iskiaskipu
- tenniskyynärpää
  • nivelrikosta johtuvat kivut.

Akupunktio Joensuussa

Personal Training

Personal training palveluilla ohjaamme sinua parempiin terveystottumuksiin. Oli tavoitteesi esimerkiksi painonpudotus, kiinteytyminen, kunnon kohottaminen tai johonkin liikuntatapahtumaan osallistuminen. Meillä et sitoudu pitkiin jäsenyyksiin, harjoittelu tapahtuu sinulle mieleisissä paikoissa ja valitsemillasi harjoittelumuodoilla.

Personal training-paketit räätälöidään yksilöllisesti, jokaiselle sopiviksi. Jokaiseen pt-pakettiin sisältyy alkuhaastattelu, testaus/mittaus (tavoitteestasi riippuen; lihasvoima, aerobisen kunnon testaus, liikkuvuus, kehonkoostumus yms.), harjoitusohjelman laatiminen, ravinto-ohjausta sekä treenausta personal trainerin kanssa.

Senioripalvelut

Tarjoamme fysioterapia sekä personal training palveluita kotikäynteinä. Senioreille suunnattujen kuntouttavien palveluiden avulla autamme kotona jaksamisessa ja tuemme itsenäistä asumista. Suunnittelemme kuntoutuksen yksilöllisesti, henkilökohtaiset valmiudet huomioon ottaen. Käytössämme on kuntoiluvälineitä, joilla jokainen voi harjoitella omassa kodissaan. Autamme myös mahdollisten kodinmuutostöiden suunnittelussa.
Senioripalveluihin kuuluvat myös senioreiden taloyhtiöiden tai hoiva ja -palvelukotien tiloissa toteutettavat erilaiset ryhmäliikunnat, kuten tuolijumppa, vesijumppa, tasapainoryhmät ja lihasvoimaryhmät. Ryhmäliikunnat ovat erikseen sovittavia. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa harjoittelua!